Agostino Lombardi was dé stichter van de allereerste pizzeria in gans Limburg. Met pure passie hield hij het gekend restaurant open en zorgde hij voor een unieke belevenis. Zijn dochter die momenteel de zaak openhoudt wil dan ook een eerbetoon voor Agostino Lombardi uit Genk.
Een houtoven
Volgens Agostino konden de beste pizza’s enkele gemaakt worden met behulp van een houtoven. Een elektrische oven liet het deeg niet tot zijn recht komen en ook de smaak verschilde, aldus de pizzakoning. Dit element was dan ook cruciaal voor het succes van Da Fausto. Als uitbater van de allereerste pizzeria in Limburg, vond Agostino het bakken in een houtoven zó belangrijk want dit was traditie en moest bijgevolg ook bewaard blijven.
Van vader op dochter
Het was de bedoeling dat de broer van Tania, de zaak van hun vader ging verder uitbaten. Het lot besliste er echter anders over want in 1995 verongelukte hij. Agostino wou op pensioen en dus moest er een opvolger komen. Tania besloot dan toch deze taak op zich te nemen samen met haar man Michele. In het begin nog onder toeziend oog van haar vader maar door kanker moest hij stilaan afhaken.
Da Fausto is dan ook een eerbetoon aan Tania’s vader, Agostino Lombardi, zodat men nooit vergeet waar de eerste pizza in Genk/Limburg ooit vandaag kwam. Bekijk meteen de foto’s van het authentieke restaurant!